Płatności na jedno kliknięcie

Elektroniczne metody płatności zdobywają co raz to więcej zaangażowanych zwolenników. Korzysta z nich ponad połowa więcej internautów nie w ubiegłym roku, a dla około jednej trzeciej e-konsumentów są one najwygodniejsze.

Największą popularnością cieszą się najbezpieczniejsze transfery środków pieniężnych. Serwisy takie jak DotPay czy PayU zbudowały największą wiarygodność wśród polskich klientów. To te wirtualne platformy, które realizują w bezpieczny i błyskawiczny sposób, nasze zamówienia rosną w słupkach analityków. Stare, tradycyjne przelewy w małym stopniu, lecz ciągle obecne odchodzą na bocznice. Zastąpiły je przelewy internetowe oraz płatność gotówką przy odbiorze towaru, które również maleją z każdym rokiem.

Wygoda płynąca z płatności on-line.
Serwisy płatności takie jak PayU przejmują rynek obrotów bezgotówkowych online, które to co czwarty konsument wybiera świadomie. Szybkie e-przelewy i karty płatnicze Internauci coraz chętniej również wybierają te metody płatności online, ponieważ to dla nich duży komfort oraz gwarancja bezpiecznej transakcji. Kiedy to coraz częściej używamy smartfonów i tabletów i rośnie w siłę rynek urządzeń mobilnych, z których korzystamy, robiąc zakupy, rynek płatności rozwija się z tempem tej popularności, dostosowując swoje parametry do urządzeń wybieranych przez konsumentów. Najlepszym rozwiązaniem jest płatność online na jedno kliknięcie czy tąpnięcie zarówno te kartowe, jak i e-przelewy, co zwiększy liczbę rosnących transakcji. Wówczas przybywać będzie zwolenników płatności elektronicznych oraz rosnąć liczba transakcji zawieranych przez osoby, które już aktywnie korzystają z e-handlu. Wirtualne płatności najpopularniejsze są wśród ludzi młodych tj., w wieku pomiędzy 24 a 35 rokiem życia.

Codzienność zakupów internetowych.
W dzisiejszych czasach kiedy zakupy internetowe stają się naszą codziennością i powszechnym elementem życia współczesnych konsumentów, to także transakcje internetowe za pośrednictwem e-serwisów stają się naturalnym wyborem. Wnika to z coraz to większej świadomości e-klientów, że realizacja złożonego zamówienia jest zależna od czasu kiedy środki wpłyną na rachunek sprzedawcy. Wirtualne platformy płatnicze takie jak np. PayU realizują dane transakcje bezzwłocznie, a finalizacja zamówienia staje się dużo sprawniejsza i szybsza co skutecznie zachęca klientów do dokonania zakupów w sklepie wykorzystującym szybkie płatności.

Wskazówki i porady na temat specyfiki branży e-handlu. Informacje dotyczące bezpieczeństwa płatności internetowych.

ul.Strachowskiego 9, Wrocław

kontakt@stowarzyszenieprasyfirmowej.pl